zoek bewaard kaart contact

Home verhalen Boerderijen in Putten

Boerderijen in Putten

Hallehuisboerderijen en meer

In het Jaarboek van het Puttens Historisch Genootschap (PHG) verschenen tientallen artikelen over de Puttense geschiedenis. In het kader van Verhaal van Putten worden enkele parels opnieuw onder de aandacht gebracht. Dit is het eerste artikel uit de reeks, geschreven door K. Boeder en gepubliceerd in het Jaarboek van 1992.

Thema:

Boeder schrijft over de karakteristieken van de Puttense boerderijen. Hij deed dit vanuit de vrees dat veel boerderijen als gevolg van ‘revolutionaire veranderingen’ spoedig zouden verdwijnen. Het aardige is dat hij zijn artikel deels visueel in steekt; de beschrijvingen worden ondersteund met tekeningen en plattegronden. Boeder laat aan de hand van het buitenaanzicht en allerlei kleine details van de boerderijen zien hoe deze gebruikt werden en waren ingericht. Na een korte inleiding vertelt Boeder levendig over de diverse onderdelen van de ‘’alles in één’’-boerderij (hallehuisboerderij), zoals ‘de heerd’. 

 

Ondanks de vrees van Boeder zijn veel (historische) boerderijen in stand gehouden. De VVV in Putten heeft een mooie fietsroute samengesteld die je langs de (voormalige) boerenbedrijven en woonhuizen voert. Te koop bij de Puttense VVV op het Kerkplein 15 te Putten. Eerst meer weten over de Puttense boerderijen? Lees het hele artikel van K. Boeder hier
 

Andere relevante verhalen

©2018 - Verhaal van Putten is een initiatief van de gemeente Putten

Disclaimer | Privacyverklaring

Ontwerp: INZPIRE Communicatie | Webdevelopment: Haagen Internet

Deze site gebruikt cookies

Accepteren

Bekijk ons privacy-beleid.