zoek bewaard kaart contact

Home actueel Razziaherdenking op zaterdag 1 oktober 2022

0

Razziaherdenking op zaterdag 1 oktober 2022

1 Oktober 2022

1 Okt.

Zaterdag 1 oktober 2022 herdenkt Putten de razzia die op 1 en 2 oktober 1944 in de gemeente heeft plaatsgevonden. De herdenking start om 19.00 uur bij het monument De Vrouw van Putten aan de Dorpsstraat. Nabestaanden en belangstellenden kunnen de herdenking ter plekke bijwonen of rechtstreeks volgen via internet: www.putten.nl/razziaherdenking.

 

Burgemeester H.A. Lambooij legt samen met zijn echtgenote een krans namens het gemeentebestuur. Hierna volgen verenigingen en instellingen. Twee kinderen uit groep 8 van basisschool De Schovenhorst leggen een krans namens alle Puttense leerlingen. Nieuw dit jaar is dat de overige leerlingen uit de klas van de kransleggers allemaal een bloem leggen. Fanfarecorps Excelsior en het Puttens Mannenkoor zorgen voor passende muziek. Tijdens de plechtigheid wordt niet gesproken en meegezongen.

 

Informatie voor bezoekers

In de herdenkingshof staan stoelen klaar voor mensen die slecht ter been zijn. Ook is er ruimte voor rolstoelen. Zij kunnen op vertoon van een gehandicaptenparkeerkaart de auto parkeren in de Van Haersma de Withstraat (in te rijden vanaf de Papiermakerstraat). Alle bezoekers hebben de mogelijkheid om na afloop van de herdenking bloemen bij het monument te leggen.

Aansluitend aan de herdenking is de gedachtenisruimte aan de Dorpsstraat 127 geopend tot 22.00 uur. Na afloop van de herdenking organiseert Stichting Oktober 44 ook dit jaar een ontmoetingsmoment in De Aker (Fontanusplein 2) voor nabestaanden en belangstellenden. Zij hoeven zich niet vooraf aan te melden.

Datum:
1 Oktober 2022
Tijd:
19.00
Locatie:
Monument De Vrouw van Putten, Dorpsstraat, Putten
Thema:
Tags:
Begin oktober herdenkt Putten elk jaar de slachtoffers van de razzia die op 1 en 2 oktober 1944 werd uitgevoerd door de Duitse bezetter. Hierbij kwamen 552 mensen om het leven. Dit jaar is dat 78 jaar geleden. De jaarlijkse herdenking wordt georganiseerd door de gemeente Putten in samenwerking met Stichting Oktober 44.

Andere relevante activiteiten

©2018 - Verhaal van Putten is een initiatief van de gemeente Putten

Disclaimer | Privacyverklaring

Ontwerp: INZPIRE Communicatie | Webdevelopment: Haagen Internet

Deze site gebruikt cookies

Accepteren

Bekijk ons privacy-beleid.